Aktivnosti v skupini Sonček

Naš prvi sprehod v skupini Sonček

Vadbena ura pri Sončkih ☀️

Obiskala nas je tetka Jesen 🍂

Dan športa, 23.9.2021

Otroci starejših skupin so se udeležili množičnega teka, najmlajši smo pa navijali in se ob tem razgibali.

Teden otroka 2021: Razigran uživaj dan

V tednu otroka smo Sončki tekli na krosu, pekli slastno jabolčno pito, se preizkusili v igrah, ki so jih pripravile vzgojiteljice. Pri vadbeni uri smo urili sposobost plezanja, ter se podali na daljši sprehod v gozd, kjer smo se igrali z listki ter vejami. 

Dogajanje v mesecu novembru pri Sončkih

V mesecu novembru smo pri Sončkih veliko delali na skrbi za sebe –  higieni rok, sezuvanje/obuvanje copatkov, samostojnosti pri hranjenju. 
Pogovarjali smo se tudi o zobni higieni. 
Jedli veliko sadja, razvrščali jabolka, hruške in slive. Izdelali smo domek za živali, in se igrali z naravnimi materiali. Veliko smo peli, plesali, igrali na instrumente in se imeli zelo lepo.

Odpri galerijo slik.

Prešernov dan v skupini Sonček

Tudi pri Sončkih smo obeležili Prešernov dan. Poslušali smo slovensko himno in pisali s peresi. Vzgojiteljica Barbara se nam je predstavila kot France Prešeren in nam prinesla fige.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Pustni čas

Pri Sončkih smo že veselo zakorakali v pustni čas in kot je vidno na hodniku, sva vzgojiteljici z veliko pomoči majhnih rok najinih Sončkov izdelali koranta, ki krasi naš vrtec.

Spoznavali smo tradicionalne pustne like

Današnji dan smo namenili tradicionalnim pustnim likom. Spoznali smo korante, ruso, piceke, pokača. V vlogi pokača smo se tudi preizkusili. Tukaj poglejte kako nam je šlo.

Pustovanje pri Sončkih

Tudi pri Sončkih je v pustnem mesecu bilo zelo veselo in zabavno. V sklopu pustnega duha smo spoznavali maske (tradicionalne in netradicionalne), si jih ogledali od blizu, potipali, pobožali, ustvarjali najrazličnejše pustne maske, spoznali korante in imeli pustno zabavo. Otroci so si lahko nadeli korantov kožuh in ‘zružli’. V petek, 25. 2. 2022, smo bili vsi namaskirani, kjer smo tako cel dan posvetili veselju, zabavi in plesu. Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Dostopnost