Aktivnosti v skupini Snežinke

Kolesarjenje

V sklopu Malega soncka smo se preizkusili v kolesarjenju. Poimenovali smo dele kolesa, kolesarsko opremo in se pogovorili o prometni varnosti.

Lov za zakladom in nočitev v vrtcu

Po letnem delovnem načrtu načrtovano dejavnost NOČITEV V VRTCU, smo izvedli v začetku junija in jo popestrili z idejo, ki so jo predlagali otroci sami – lov za zakladom.

Pozno popoldne smo se zbrali v vrtcu in krenili na pohod proti Pobrežju. Na poti nas je čakalo devet sporočil z nalogami. Sporočila smo mogli najti, torej dobro opazovati, upoštevati smernice in rešiti nalogo, če je to zahtevala. Utrjevali smo smeri levo – desno, navzdol – navkreber, v nalogah pa smo ugotavljali drevesa, šteli slišana živa bitja, nabirali različen naravni material, iskali pajčevine in izdelali odtis nje, opazovali mladi gozd, pod svojim stopalom opazovali, kaj vse pohodimo, iskali osebo, ki uporablja lovsko prežo. Lovec nam je predstavil svoje poslanstvo, opremo in nam razkazal razgled iz lovske preže. Zadnja naloga je bil skriti zaklad – medalje za uspeh na poti.

Po povratku v vrtec so si otroci sami pripravili večerjo po svojih željah. Sledilo je praznovanje rojstnih dni otrok, ki bodo praznovali v počitnicah in pogostitev. Nato smo si spremenili igralnico v spalnico, oblekli pižame in sledila je zabava – ples v pižamah. Že malce utrujeni smo poskrbeli za nego zob in se odpravili na nogometno igrišče. Legli smo v krog na koce, si poiskali vsak svojo zvezdo in prisluhnili pravljici. Po povratku smo sladko zaspali in se zbudili, ko je bilo sonce že visoko na nebu.

Pritisni na fotografijo za ogled galerije slik.

Minimaturanti 

Na svetu si, da gledas SONCE.

Na svetu si, da gres za SONCEM.

Na svetu si, da sam si SONCE

in da s sveta odganjas – SENCO.

(Tone Pavcek)

Športno izletniški dan

V Vrtcu Videm smo se predšolski otroci iz skupine Snežinke udeležili medobčinskega krosa cicibanov in cicibank na Ptuju v organizaciji Vrtca Ptuj.

Na ta dan smo nestrpno čakali in odštevali dneve ter pridno vsak dan trenirali. Tako smo lahko izbrali najhitrejše dečke in najhitrejše deklice. Iz celotnega zavoda je sodelovalo pet najhitrejših dečkov in enako število deklic.

Zjutraj smo vstopili na avtobus na avtobusni postaji Videm, na katerem so že bili otroci iz Vrtca Leskovec. Odpeljali smo se še po otroke v Vrtec Sela. Vožnja z avtobusom je bila posebno doživetje. Po vstopu na mestni stadion Ptuj je sledilo navdušenje nad njegovo veličino. Tekmovalci smo si ogledali progo krosa, ostali so se namestili na tribunah. Tekmovalci so se ogreli ob glasbeni demonstraciji bratov Malek. Najprej so tekli dečki, nato še deklice iz ptujskih vrtcev. Nato pa še dečki okoliških vrtcev ter nazadnje še deklice. Sledila je podelitev kolajn. Vseskozi se je slišala podpora navijačev s tribun. Po zaključku smo se okrepčali z malico. Ta dan smo izkoristili za izlet in si ogledali lepote starega mestnega jedra. Ogledali smo si tržnico in se v senci posladkali s sladoledom. Na poti do gradu smo opazovali znamenitosti, prepoznavali razlike med novogradnjami in zgodovinskimi objekti, tlakovane poti… Povzpeli smo se po stopnicah proti gradu in s treh različnih višin občudovali staro mestno jedro. Ob pogledu izza grajskega obzidja smo iskali določene zgradbe in poskušali ugotoviti smer, kjer je naš vrtec. Na grajskem dvorišču smo občudovali grajski vodnjak, prisluhnili lastnemu odmevu. Navdušeni smo bili ob vstopu v prostor s starodavnim orožjem, oklepi vojščakov in potehtali enega izmed težkih mečev. Za piko na I smo se odpravili na lov za zakladom in ga uspešno odkrili. Po sladkanju s sladkimi dobrotami smo se odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj na Videm. Več foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Veveriček posebne sorte – Kamišibaj

V tednu knjige smo se preizkusili s pravljico malo drugače. Izdelali smo si butaj in ilustrirali večkrat slišano pravljico. Predstavili smo se drug drugemu in eno izmed predstavite posneli. Pravljico smo predstavili tudi otrokom iz skupine Luna.

V sklopu Jaz in moja družina smo se pogovarjali tudi o telesni drugačnosti med ljudmi. Omenili smo slepoto in gluhoto. Nekateri ljudje se rodijo ali ostanejo brez rok al nog. Preizkusili smo se v risanju z nogami brez pomoči rok in se poskusili vživeti v življenje teh ljudi

Pustni čas je za nami, veselje in razposajenost pa še nas spremlja. V tem času smo izdelovali pustne maske, spoznali etno maske in v ta namen izdelali ruso. Obiskali so nas koranti in tisti, ki so še imeli kanček strahu, so tega premagali. Brez pustnega rajanja seveda ni šlo. Vrhunec pa je bil pustni petek, ko smo se zlili skupaj z učenci v sprehod v maskah po vasi.

Dramatizacija ROKAVIČKA

Skozi igro vlog smo se prelevili v gozdne živali in se predstavili drug drugemu.

Kuža Pazi na obisku

Jezikovne delavnice v naravi

Množični tek otrok 🏃

Razigran teden v skupini Snežinke

Pritisni na fotografijo za dostop do galerije slik.

Ob mesecu požarne varnosti so nas obiskali gasilci 👨‍🚒🧑‍🚒

Plavalni tečaj 🏊🏻‍♂️

Dostopnost