Aktivnosti v skupini Oblački

Naš vrtec praznuje

Naš vrtec je imel rojstni dan. Ob animacijah in klovnih iz Arbadakarba smo se neizmerno zabavali. In kot se za rojstni dan spodobi ni manjkala niti torta. Kar pokukajte kako smo se zabavali.

Izlet oblačkov

Ob prihajajočem koncu šolskega leta, smo se odpravili na izlet, ki smo ga vsi že nestrpno pričakovali. Obiskali smo ribnik pri gospe Biserki, v Pobrežju. Tam smo nahranili ribe, se igrali rajalne igre, posladkali smo se s sladoledom, pokukali smo kaj se kriva v naših nahrbtnikih in že je bilo našega nepozabnega dneva konec. Poglejte, kako smo se imeli lepo.

Obisk čebelarja in njegove čebelice

Ob svetovnem dnevu čebel nas je obiskal čebelar s svojo čebelico. Za nas sta pripravila pester program, ob katerem smo spoznali veliko zanimivih stvari o čebelah in njihovem delu. Z njunim medom smo se posladkali, nato pa še vsi skupaj zaplesali. Več utrinkov, si lahko ogledate tukaj.

Naši sprehodi v maju

Mesec maj je čudovit za naše sprehode in bivanje v naravi. Ogledali smo si travniške rastline, žuželke, labodjo družino ob reki Dravinji in še bi lahko naštevali. Kar pa je najpomembneje, naužili smo se svežega zraka in se imeli čudovito.

Zobna asistentka Brigita nas je razveselila s pravljico

Zmeraj se razveselimo obiska zobne asistentke Brigite, saj nam vedno znova pripravi nekaj zanimivega. Tokrat nam je prebrala pravljico Ah, ti zobki. Pomagali pa smo ji umiti tudi njene velike plastične zobe. 🙂

Teden knjige v skupini Oblački

Obiskali smo šolsko knjižnico, izdelali kamišibaj in postali pravi kamišibajkarji ob pomoči Polone in Urške. Galerijo slik si lahko ogledate tukaj.

V mesecu kulture smo obiskali Bibliobus in si izposodili veliko knjig.

Spoznali smo našega največjega slovenskega pesnika Dr. Franceta Prešerna. V igralnici pa nas je obiskala vzgojiteljica Barbara, ki se je preoblekla v pesnika, ter nam prebrala pesem in razdelila fige.

🎩📖🗞️📜🇸🇮

V novem letu smo se posvetili skrbi za naše zdravje.

Veliko smo se gibali v naravi, jedli zdravo in si pripravili domač čaj. Ob tem smo poskrbeli tudi za naše bolne medvedke, da so lahko čim hitreje okrevali. 

🍎🍊🍋🫖🤸🌲🧸🩺💉🌡️

Veseli december v skupini Oblaček

Tradicionalni slovenski zajtrk 🐝🍯🍏🧈🍞🐝

Obiskala nas je zobna asistentka Brigita 🦷🪥😁

Ogledali smo si gasilsko vozilo in spoznali delo gasilcev 🧑‍🚒🚒🧯🔥

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN, je tema letošnjega TEDNA OTROKA. Kaj menite,  nam je uspelo? 😉

Udeležili smo se Množičnega teka otrok, ki se je odvijal po vsej Sloveniji.🏃‍♀️🏃‍♂️

Na prvi jesenski dan, nas je obiskala TETKA JESEN, s svojimi dobrotami.🍁

Izdelali smo si igrico s pomočjo katere prepoznamo svoj simbol in smeškote s pomočjo katerih si razmigamo prstke.

Hranili in božali smo zajčke. Seveda smo poskrbeli tudi za varen prevoz sitih zajčkov, do njihovega počivališča. 🐇

Oblački si že prve septemberske dni, nabiramo nova znanja

Dostopnost