Vabilo na roditeljski sestanek

Vljudno vas vabimo na predavanje, ki bo v ponedeljek,

20. 11. 2017, ob 18. uri, v dvorani občine Videm.

Predaval bo priznani predavatelj dr. Ranko Rajović na temo NTC sistem učenja – novi pristopi učenja. Predstavil bo novejša odkritja spodbujanja miselnega razvoja v zgodnjem otroštvu.

O PREDAVATELJU

Ranko Rajović, specialist interne medicine, smer nevroendokrinologija, je avtor programa NTC sistem učenja, ki se izvaja v sedemnajstih evropskih državah, in kar v sedmih je le-ta akreditiran pri ministrstvu za izobraževanje. Je ustanovitelj Mense v petih državah in od leta 2002 član odbora za nadarjene otroke mednarodne organizacije Mensa (predsednik 2010–2012). Sodelavec UNICEF-a in dobitnik nagrade mednarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni prispevek družbi. Dela na pedagoški fakulteti v Kopru.

Sodeloval je na TEMPUS projektu Anglija–Slovenija. Po NTC projektu so izvedli tudi dva EU projekta (IPA CBC): Hrvaška–Črna gora in Srbija–Romunija.

 

OPIS PREDAVANJA

Po vsaki obvladani oviri, naučenem znanju ali veščini, po vsakem doseženem cilju otrok naravno občuti zadovoljstvo. V želji, da bi ponovno doživel ta občutek, otrok nagonsko teži k aktivnostim in obnašanju, ki mu bo to omogočilo. V letih razvoja se največ znanja pridobi z igro – notranjo potrebo vsakega otroka. Ko stopi v šolo, otrok skoraj po pravilu uživa v naravnih aktivnostih. Po nekaj letih pa otroci začnejo izgubljati interes za šolske aktivnosti, neredko se pojavi tudi odpor do šole. Skrajni čas je, da se vprašamo, kaj se pravzaprav v tem obdobju zgodi. Ali lahko vplivamo na ta proces in kako. Šele ko razumemo, kako otroški možgani delujejo, kaj otroke motivira in kako najlažje in najnaravneje usvajajo znanje, bomo lahko razvijali biološke potenciale otroka.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

 

 

Vida Rižner,

vodja vrtca

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost