TEDEN OTROKA V VRTCU SONČEK

TEDEN OTROKA V VRTCU SONČEK

Teden otroka je projekt  Zveze Prijateljev Mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja cel teden. Letošnji teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«, ker pa smo mi šele v vrtcu smo zato »POVABILI SONCE V VRTEC«.

V vrtcu Sonček so potekale vodene dejavnosti, ki so otrokom omogočile obilo zabave, smeha, učenja ob igri in medsebojnega druženja. Vzgojiteljice smo pri dejavnostih strmele k cilju, da imajo otroci možnost  za vzpostavljanje, vzdrževanje in uživanje v prijateljskih odnosih.  Prav zato so se otroci lahko udeležili : jesenskega krosa, jesenskega sprehoda z nabiranjem naravnih materialov, jesenskih ustvarjalnih delavnic na katerih so se izdelovali Sončki, jesenske peke kokic z ogledom risanih serij o prijateljstvu, ter  jesenskega igralnega dne. Kljub temu, da je bil teden namenjen otrokom, pa brez staršev seveda ne gre. Zanje smo pripravili kostanjev piknik z ustvarjalnimi delavnicami na katerih so se izdelovale lanterne, katerih svečke so ponazarjale toploto sončnih žarkov v našem vrtcu.

V tednu otroka je v našem vrtcu žarelo in nas grelo sonce, da je zažarelo pod kostanji, pa se moramo zahvaliti staršem in vsem, ki so nam nudili pomoč.

Zapisala:

Polona Huzjan

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost