Tradicionalni slovenski zajtrk v našem vrtcu

V okviru dneva slovenske hrane smo se tudi v našem vrtcu pridružili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni namen projekta je ozaveščanje otrok in mladine o:
– pomenu zajtrkovanja in uživanja lokalno pridelane, zdrave in uravnotežene hrane,
– pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in ohranjanja čistega okolja,
– postopkih pridelave in predelave hrane ter dejavnostih na kmetijskem področju.
Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti. V projektu so posebej izpostavljene posamezne kmetijske panoge: prireja mleka, pridelava žit, čebelarstvo in sadjarstvo.
V našem vrtcu smo imeli ta dan na obisku čebelarja Marjana Merc, ki nam je predstavil življenje, delo in pomen čebel za naše življenje. Ob koncu našega prijetnega druženja smo okušali tudi med, ki ga je čebelar prinesel s seboj.

Morda vam bo všeč tudi...